Каталог статей
В категории материалов: 5 Показано материалов: 1-5 |
|
Сортировать по:
Дате ·
Названию ·
Рейтингу ·
Комментариям ·
Просмотрам
ХАРЧУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ В РІЗНИХ ЗОНАХ Сьогодні стан харчування населення України далекий від оптимального, що негативно позначається на здоров’ї нації. Проведені дослідження свідчать, що проблема забезпечення високої якості харчування є багатогалузевою. Вирішення її потребує консолідації зусиль влади, наукових працівників і практиків із різних сфер господарства, оскільки для збереження та зміцнення здоров’я населення, профілактики захворювань, пов’язаних з порушенням харчового статусу людини, необхідно створити та розвивати відповідні соціально-культурні, правові, економічні, медичні, товарознавчі та технологічні основи. Таким чином, гармонізація в харчуванні населення може бути досягнута лише за умови створення в державі можливостей для забезпечення фізичної та економічної доступності основних продуктів харчування всіх соціальних груп населення. Останнє потребує успішного розвитку в країні власного продовольчого виробництва, пов’язаного з ефективністю сільського господарства, харчової промисловості та ресторанного господарства; прийняття та реалізації соціальної політики, яка забезпечить достатній прожитковий мінімум для організації якісного харчування населення; активізації наукових досліджень, спрямованих на розробку інноваціних продуктів для запобігання порушень у харчовому статусі населення. |
Лікувальне
харчування
Правильно організоване харчування хворого не лише
задовольняє потреби організму, але й активно впливає на перебіг захворювання.
З огляду на це розроблено систему лікувального харчування, принципи якої широко
застосовують у лікувальній практиці. Велике значення має кількість вживаної
їжі, а також її температура. Остання не повинна перевищувати 60°С і бути нижчою
ніж 15°С за винятком спеціальних холодних страв, наприклад холодне молоко або
сметана при шлункових кровотечах. Частота прийому їжі не менше ніж 4 рази, а
при деяких захворюваннях, зокрема - при виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої
кишки, до 5—6 разів на день |
ПРОДУКТЫ. СПОСОБСТВУЮЩИЕ
СБРАСЫВАНИЮ ЛИШНЕГО ВЕСА
Растительные масла. Помогают эффективному пищеварению. Препятствуют
отекам.
Соевые продукты. Помогают эффективному пищеварению. Быстро усваиваются
организмом.
Овощи. Помогают эффективному обмену веществ. Стимулируют мобильность
кишечника.
Ананасы. Улучшают утилизацию калорий. Стимулируют мобильность
кишечника. |
ПРОДУКТЫ СПОСОБСТВУЮЩИЕ НАРАЩИВАНИЮ ВЕСА
Пшеница (клейковина). Уменьшает эффективность действия инсулина. Ухудшает интенсивность обмена веществ. Кукуруза. Уменьшает эффективность действия инсулина. Ухудшает интенсивность обмена веществ. Обыкновенная фасоль. Препятствует утилизации калорий. Бобы темные. Препятствуют утилизации калорий. Чечевица. Замедляет обмен питательных веществ. Кочанная капуста. Провоцирует гипотиреоз. Брюссельская капуста. Провоцирует гипотиреоз. Цветная капуста. Провоцирует гипотиреоз. Молодые листья горчицы. Угнетают секрецию гормонов щитовидной железы. |
Где объяснение тому факту, что
одинаковая диета одной группе людей позволяет сбросить вес, а другой -
нет, а иногда даже набрать лишний? Отчего некоторые сохраняют телесную
бодрость, здравый ум и твердую память до глубокой старости, а другие
сходят с дистанции жизни гораздо раньше? Кровь дает возможность понять
эти загадки природы.
|
|
Статистика |
|
|